De modetrends van 2021

Terwijl de zomer van 2020 bijna is afgelopen is de mode-industrie natuurlijk alweer bezig met het jaar 2021. Wat gaan vrouwen dragen in de lente en zomer van 2021? In dit artikel duiken wij in de nieuwe inzichten op het gebied van consumententrends. Welke trends gaan invloed hebben op de stijl van de lente en zomer in 2021.

Een Statement tegen Fast Fashion

2021 gaat ook het jaar worden dat er meer zal worden opgetreden tegen fast fashion. De term fast fashion staat voor het goedkoop fabriceren van kleding met bijvoorbeeld chemicaliën in een gevaarlijke werkomgeving. De focus zal meer gaan liggen op ecologische kleding. Mensen zijn steeds bewuster bezig met de natuur en het milieu. In 2021 zal je jurken gaan zien die normaal alleen gedragen zouden worden tijdens bijvoorbeeld een gala. Ook de wijde broek en rok komt terug in het straatbeeld. Gedrapeerde en geknoopte details zal deze stijl gaan afmaken. En dit gemaakt van gerecycled zijdeachtig materiaal. Ook zal je hier natuurlijke tinten in gaan zien, zoals de kleur van kruiden en noten.

Gevoel

Het waarnemen van kwetsbaarheid gaat ook een thema worden, zwakte wordt omgebogen naar kracht. Meer bevrijding van het lichaam, meer tot onszelf komen en aandacht voor diversiteit. Kleding zoals de Yaya jurk en Freebird jurk in pastelkleuren zal een dames item gaan worden in de aankomende lente en zomer. Wees niet bang om met bloemenprints te gaan lopen zoals dit werd gedaan in de jaren 60 en 70. Materialen die gebruikt gaan worden zijn katoen en denim.

Midi-rokken en Slouchy broeken

Midi-rokken en slouchy broeken zijn items die op koele lente en zomerdagen gedragen gaan worden. De uitspraak “komt er hoogwater?” zal in 2021 echt zo 2010 zijn! Hiermee doel ik op de slouchy broeken die zich kenmerken door de hoge pijpen. Ook met de midi-rokken zie je dat vintage de stijl van 2021 gaat worden. Details die wij gaan zien zijn borduursels en bedrukkingen op chiffon en fijne truien en vesten. Kleuren die terug gaan komen zijn violet-blauw, roze-rood, paars-magenta, bruintinten en zwarttinten.

Seksuele Vrijheid en Seksueel Bewustzijn

De samenleving is steeds meer bezig met seksuele vrijheid en seksueel bewustzijn. Dragen wat jij leuk vindt, je seksuele gevoelens en aantrekkingskracht vertalen met de kleding die jij draagt. Omvangrijke kleding en items die de styling van lingerie hebben en een overdreven luxe look. Jurken en topjes met pofmouwen, geplooide rokken en kleding met schoudervulling zijn items die je terug gaat zien. Het materiaal zal bestaan uit naaldkant en satijn met crêpe ondersteuning. Maar ook kunst lak leer past natuurlijk binnen het seksuele thema. De nadruk ligt dan natuurlijk weer op “kunst” lak leer om een goed voorbeeld te geven, en niet om dierlijk-leer te verheerlijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *